Φαγκρί στα κάρβουνα

Φαγκρί στα κάρβουνα

BBQ time! Αλμύρα θάλασσας, με ιδιαίτερο άρωμα από το ζουμί που καίγεται και λαδολέμονο. Συνοδεύουμε με φρέσκα σπαράγγια βραστά και καρδιές άγριας αγκινάρας. Και ποιοτικό Sauvignon Blanc 100%!
 
Μερίδες 2
1  φαγκρί  700-800 γρ. 
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λαδολέμονο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

1. Ξύνουμε και αφαιρούμε τα λέπια. Ανοίγουμε την κοιλιά, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, πλένουμε, καθαρίζουμε πολύ καλά, αφαιρούμε από την κοιλιά τη μεμβράνη και σραγγίζουμε καλά.
2. Αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε μέσα στην κοιλιά και ολοτρόγυρα με ελαιόλαδο.
3. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε για 15΄περίπου από κάθε πλευρά. Στο διάστημα που ψήνεται αλείφουμε 1-2 φορές με λίγο ελαιόλαδο.
4. Βγάζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με λαδολέμονο: 1 κούπα ελαιόλαδο, 1/2 κούπας χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι (χτυπημένα σεσέικερ). Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Φαγκρί στα κάρβουνα  Φαγκρί στα κάρβουνα

Συνοδεύουμε με φρέσκα σπαράγγια βραστά και καρδιές άγριας αγκινάρας.
 
Σημ.: Πρόταση για κρασί: Μαγικό Βουνό λευκό Λαζαρίδη 
Το όνομά του παραπέμπει στο Παγγαίο όρος. Ποιοτική γεύση σε συλλεκτικές φιάλες με εικαστικά θέματα.
Λευκό ξηρό κρασί, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Δράμα. Ποικιλία: Sauvignon Blanc 100%. (από λευκά σταφύλια). Χρυσοκίτρινο λαμπερό χρώμα. Στη μύτη συναντάμε λευκά άνθη, κιτροειδή και φρεσκοκομμένο γρασίδι. Διαθέτει πλούσιο όγκο με εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα και εναλλαγές από πεπόνι, παπάγια και φρούτο του πάθους. Επίγευση μακρά με νύξεις φρεσκοκομμένου καφέ και μπριός. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
 
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.
Αρχική rss Φαγκρί στα κάρβουνα