Μπράουνις με φουντούκι

Μπράουνις με φουντούκι

Καταπληκτικά και αγαπημένα! Σε 30 μόνο λεπτά! Σερβιρισμένα με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας. Μαλακά και λίγο υγρά στο κέντρο, με τσιχλωτή υφή και πυκνή γεύση μαύρης σοκολάτας που διατηρεί το άρωμα και την γνήσια, βαθιά γεύση της.   
 
Για τσέρκι 40χ25 εκ.
Κομμάτια 16
 
250 γρ. βούτυρο (1 κούπα και κάτι)
250 γρ. κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο (70%)
4 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπας ζάχαρη καστανή (325 γρ. περίπου)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125 γρ.)
1 ¾ κούπας φουντούκια χοντροαλεσμένα και ψημένα (250 γρ.) και λίγα επιπλέον για το γαρνίρισμα (ή χοντροκομμένα)
παγωτό βανίλια
σιρόπι σοκολάτας

Μπράουνις με φουντούκι  Μπράουνις με φουντούκι

1. Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
2. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
3. Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα. Προσθέτουμε το αλεύρι και μετά τα φουντούκια ανακατεύοντας απαλά.
4. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C, 20΄.

Μπράουνις με φουντούκι

5. Σερβίρουμε με παγωτό επιλογής μας, σιρόπι σοκολάτας και γαρνίρουμε με φουντούκι.
 
Σημ.: Aμερικάνικο γλυκό, το όνομα από το βαθύ καφέ χρώμα σοκολάτας (brown).
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.