γ-5. Πάσχα

Τζατζίκι με καρύδια

Τζατζίκι με καρύδια

Αγγουράκια πίκλες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καβουρδισμένα καρύδια και απογειώνουμε «εν λευκώ» τη γεύση!

Περισσότερα...

Μαγειρίτσα με μοσχαράκι

Μαγειρίτσα με μοσχαράκι

Εναλλακτική συνταγή μαγειρίτσας με νουά σπάλας (σπαλομίτα) από μοσχαράκι γάλακτος, για αντιφρονούντες γευστικά.

Περισσότερα...

Παραδοσιακό κοκορέτσι

Παραδοσιακό κοκορέτσι

Πατροπαράδοτο, ελληνικό, πασχαλινό ορεκτικό. Πνευμόνια, συκώτια, καρδιές και γλυκάδια τυλιγμένα με σκέπη και έντεραΨημένο σε κληματόβεργες και γνήσιο ξυλοκάρβουνο. Προσοχή όμως: Γυρνάμε τα έντερα (το μέσα έξω), τα πλένουμε πολύ καλά και πετάμε τον σπλήνα. 

Περισσότερα...

Αυγά ''μανιτάρια''

Αυγά ''μανιτάρια''

Σαλάτα με πασχαλινά αυγά, με ανάμεικτα λαχανικά (άγρια ρόκα, βαλεριάνα, μπέιμπι σπανάκι, λόλα), ντομάτες, μαγιονέζα και δημιουργική φαντασία. Ποικιλία γεύσεων και υφών με σεβασμό στην αρμονία των υλικών.

Περισσότερα...

Μανιταρόσουπα-Μαγειρίτσα

Μανιταρόσουπα-Μαγειρίτσα

Ύμνος μυημένων της γεύσης! Gourmet σούπα, με την ελίτ των μανιταριών: Shiitake (Λεντινούλα). Εναλλακτική μαγειρίτσα, για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση εντοσθίων.

Περισσότερα...

Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Παραδοσιακή μαγειρίτσα μαζί με κόκκινα αυγά, τσουρέκια και πινελιές με συνθέσεις κεριών και λουλουδιών, σε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι, με τη ζεστασιά αγαπημένων προσώπων, με γλυκόηχα τσουγκρίσματα ποτηριών, με μουσική, γέλια , ευχές... Ας τιμήσουμε τις παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά και κάνουν ξεχωριστή τη γιορτή της αγάπης.
Προσοχή: Γυρνάμε τα έντερα (το μέσα έξω), τα πλένουμε πολύ καλά και πετάμε τον σπλήνα. Με αφορμή τα κρούσματα της νόσου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ και τη σύνδεσή τους με τη νόσο των τρελών αγελάδων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει την κατανάλωση ορισμένων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών (όπως ο σπλήνας, τα μυαλά και τα κεφαλάκια) από ζώα άνω των 12 μηνών. Επίσης μελέτες έχουν δείξει πως μία από τις θέσεις πρώτης εντοπίσεως των prion είναι οι επονομαζόμενες πλάκες Payer στο λεπτό έντερο των ζώων.

Περισσότερα...

Πασχαλινά αυγά

Πασχαλινά αυγά

Παραδοσιακά κόκκινα αυγά, αυγά με sleeves, αυγά ζωγραφισμένα, διακοσμητικά κτλ.

Περισσότερα...

Σαλάτα Λαμπρής

Σαλάτα Λαμπρής

Σαλάτα για το τραπέζι της Λαμπρής. Φρέσκα σαλατικά εποχής, ψητά μανιτάρια, έντονη γεύση παρμεζάνας, γλύκα βαλσάμικου και τραγανή υφή καβουρδισμένων ξηρών καρπών.

Περισσότερα...

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.