Μαγειρίτσα με μοσχαράκι

Μαγειρίτσα με μοσχαράκι

Εναλλακτική συνταγή μαγειρίτσας με νουά σπάλας (σπαλομίτα) από μοσχαράκι γάλακτος, για αντιφρονούντες γευστικά.
 
Μερίδες 12
 
1 1/2 κιλού σπάλα  από μοσχαράκι γάλακτος (σε πολύ μικρά κομματάκια)
ελαιόλαδο
12-16 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (3/4 κιλού-1 κιλό)
14 κούπες νερό (1 κούπα 240ml νερό = 240 γρ.) ή ζωμό κρέατος
2 κουταλιές αλεύρι διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
άνηθο ψιλοκομμένο και προαιρετικά μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κούπας ρύζι γλασέ
αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
2 αυγά, χυμό λεμονιού

Μαγειρίτσα με μοσχαράκι  Μαγειρίτσα με μοσχαράκι

1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε. Σοτάρουμε το μοσχαράκι, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 30'. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20'. Κατόπιν άλλα 20΄το ρύζι (συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 10΄).
2. Αυγοκόβουμε: Χτυπάμε ελαφρά τ' αυγά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.