Τζατζίκι με καρύδια

Τζατζίκι με καρύδια

Αγγουράκια πίκλες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καβουρδισμένα καρύδια και απογειώνουμε «εν λευκώ» τη γεύση!
 
Για 4 πιατελίτσες:

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
15 αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα (150 γρ.) ή 2 αγγουράκια τριμμένα στον τρίφτη και στυμμένα ή απλά ψιλοκομμένα
8 σκελίδες σκόρδου πολύ ψιλοκομμένο 
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο έξτρα παρθένο για το γαρνίρισμα
100 γρ. καρύδια καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα
άνηθο για το γαρνίρισμα
Τζατζίκι με καρύδια  Τζατζίκι με καρύδια  Τζατζίκι με καρύδια  Τζατζίκι με καρύδια  
1. Ανακατεύουμε γιαούρτι, αγγουράκι, σκόρδο αλάτι και ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο.
2. Γαρνίρουμε (την ποσότητα που θέλουμε), με παρθένο ελαιόλαδο, καρύδια και άνηθο όταν πρόκειται να σερβίρουμε.

Σημ.: Μπορούμε να γαρνίρουμε με ραπανάκια ή αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα ή ελιά κομμένη όπως  Πατατοσαλάτα Καβουροσαλάτα Τζατζίκι κτλ.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.