Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ Γλυκιά βασιλόπιτα: Την κόβουμε τα μεσάνυχτα, στην αλλαγή του χρόνου, για να φέρει γλυκές μέρες... Τη στρέφουμε 3 φορές στο όνομα της Αγίας Τριάδας, τη χαράζουμε σε σχήμα σταυρού, το πρώτο κομμάτι για τον Αι-Βασίλη, το δεύτερο για το Χριστό και την Παναγία, το τρίτο για το σπιτικό μας...

3 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ 
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
4 μεγάλα αυγά 
4 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2/3 κούπας καρυδόψιχα 

Σιρόπι: 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό και φλούδες πορτοκαλιού 
Γλάσο: 600 γρ. βανίλια κουταλιού, 1 κουταλάκι ξύσμα

1. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί (την καρυδόψυχα στο τέλος).
Αδειάζουμε σε ταψάκι διαμ. 30 εκ., στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 
2. Ψήνουμε σε προθ. φούρνο 180 o C για 1 ώρα. 
3. Αφήνουμε να κρυώσει, μπήγουμε το νόμισμα και σιροπιάζουμε. 
4. Ζεσταίνουμε ελαφρά τη βανίλια (μαζί με το βάζο στα μικροκύματα για 1΄). Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και απλώνουμε επάνω στο κέικ.
5. Σερβίρουμε με κεριά (με τον αριθμό της καινούριας χρονιάς) και με βεγγαλικά στικ (sticks sparklers).

 Σημ.: Μπορούμε να την φτιάξουμε με λευκή κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος.
vasilopita-keik1

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.