Χοιρινό ρολό γεμιστό

Χοιρινό ρολό γεμιστό Ένα πεντανόστιμο ρολό που αρέσει σε όλους! Με μπέικον, κασέρι, κόκκινο κρασί, πατατούλες ''ακορντεόν'' και μανιτάρια.

 Μερίδες 8

1 1/2 κιλού χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
μουστάρδα πικάντικη
μπέικον 6 λωρίδες
κασέρι 6 φέτες
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
8 πατατούλες ομοιόμορφες
ελαιόλαδο, 3/4 κούπας κόκκινο κρασί
½ κιλού μανιτάρια agaricuς σε φέτες
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

1. Αλατοπιπερώνουμε τη σπάλα, αλείφουμε με μουστάρδα όλη την επιφάνεια, στρώνουμε τις φέτες μπέικον και κασέρι και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε: Τοποθετούμε το ρολό με τη "ραφή" προς τα κάτω, περνάμε από κάτω του, στη μέση τον σπάγκο μαγειρικής, κάνουμε κόμπο και μετά κόβουμε. Επαναλαμβάνουμε κάθε 4 εκ. πιο εκεί. Συνεχίζουμε μέχρι να δέσουμε όλο το ρολό.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβουμε μια μικρή φέτα από το κάτω μέρος και κάνουμε χαρακιές (προσέχουμε να μη χωρίσουν οι φέτες). Τις αλείφουμε με μουστάρδα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τις αραδιάζουμε στο ταψί,  γύρω από το ρολό. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C για 1 ώρα και 10΄ περίπου (τα πρώτα 40΄ καλυμμένο το ρολό με αλουμινόχαρτο). Κατά διαστήματα βρέχουμε με τα υγρά τόσο το ρολό όσο και τις πατάτες.
4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ ακόμη.
5. Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί.

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.