Μοσχαράκι νουά με μπράουν σος

Μοσχαράκι νουά με μπράουν σοςΈνα φαγητό αισθητικά και γευστικά ωραίο: Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας, νόστιμη και εύκολη σάλτσα ντεμί γκλας, ρύζι με λαχανικά και ψητά μανιτάρια.

 Για 10-12 φέτες:

1 ½ κιλού μοσχαράκι νουά περασμένο σε δίχτυ
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας μαργαρίνη
½ κούπας κρασί κόκκινο
¼ κούπας χυμό λεμονιού

Μπράουν σoς ή σος ντεμί γκλας:
λίγη μαργαρίνη
4 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα ζωμό από την κατσαρόλα (ντεγλασάρουμε)
1 κύβο με γεύση ψημένου κρέατος
2 κούπες νερό

μανιτάρια μικρά λευκά (champignon agaricus) 
ρύζι με λαχανικά 

1. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε καλά το κρέας.
2. Περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 2 περίπου ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο ζεστό νερό έτσι ώστε να σιγοψήνεται, χωρίς να καίγεται. 
3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
4. Συνοδεύουμε με μανιτάρια ψητά και ρύζι με λαχανικά (αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι, ντομάτα, καρότο).
Μοσχαράκι νουά με μπράουν σος



Σημ.: Οι σπαλομπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, η σπάλα είναι γευστικό κομμάτι, όλα τα αλλαντικά προέρχονται από εδώ, στο 4 μπριζόλες για τηγάνι, στο 5 η πεμπτουσία της μοσχαρίσιας μπριζόλας: Rib eye (prime rib με κόκαλο), New York steak ή strip loin, T-Bone, στο 11 το αγαπημένο νουά και το στρογγυλό στο 12 χωρίς πολλά λιπαρά κτλ.

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.