Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά

Πανέμορφα και καλομαγειρεμένα κολοκυθάκια με κιμά και ρύζι στο φούρνο, μελωμένες κυδωνάτες πατάτες και χρυσές, παναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού. 
 
12 μικρά στρογγυλά κολοκυθάκια

Για τη γέμιση:
ελαιόλαδο 
1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
1/4 κιλού κιμά από μοσχαράκι
2 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες (1 1/2 κούπας) με λίγη ζάχαρη και λίγο ξίδι
1 κουταλιά πολτό ντομάτας
1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 
μαϊντανό ψιλοκομμένο 
αλάτι και πιπέρια φρεσκοαλεσμένα

3 μέτριες πατάτες (σε 4 κομμάτια η καθεμιά = από 3 κάθε μερίδα)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αδειάζουμε με ένα κουταλάκι αρκετό από το εσωτερικό τους.
2. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, τα ζεματάμε 5΄ και τα στραγγίζουμε
3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τη σάρκα από τα κολοκυθάκια (αφού την πολτοποιήσουμε) και τον κιμά.  Προσθέτουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και το ξίδι, τον πολτό ντομάτας, αλάτι και πιπέρια και βράζουμε 15΄. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το ρύζι και τον μαϊντανό.

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά  Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά

4. Γεμίζουμε σχεδόν τα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
5. Τοποθετούμε ανάμεσα στα γεμιστά τις πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά  Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά

6. Ψήνουμε στους 200°C, για 1 ώρα και 15' (τα πρώτα 40΄ σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο).
Συνοδεύουμε με παναρισμένες με φρυγανιά και αλεύρι, ροδέλες κρεμμυδιού.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.
Αρχική Συνταγές α) Μαγειρικής α-6. Λαχανικά Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά