Σαρδέλες ψητές φιλεταρισμένες

Σαρδέλες ψητές φιλεταρισμένες

Φιλεταρισμένες, μαριναρισμένες και ''παντρεμένες''. Ψημένες με σκόρδο και σερβιρισμένες με λαδολέμονο. Ωραίος μεζές για τσίπουρο ή ούζο.
 
1. Καθαρίζουμε τα λέπια, κόβουμε το κεφάλι, ανοίγουμε την κοιλιά μέχρι επάνω, αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο (τραβάμε προς την ουρά)
2. Πασπαλίζουμε τις μισές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και ρίχνουμε από ½ κουταλάκι ελαιόλαδο με σκόρδο.

Σαρδέλες ψητές φιλεταρισμένεςΣαρδέλες ψητές φιλεταρισμένεςΣαρδέλες ψητές φιλεταρισμένες

3. Τις κλείνουμε δυο-δυο με τις κοιλιές ενωμένες, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ρίχνουμε ελαιόλαδο με σκόρδο και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
4. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκρίλ (250°C, στην 3η σχάρα από κάτω) για 5'-6' από κάθε πλευρά.
5. Περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
6. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.