Κοτόπουλο ρολό γεμιστό

Κοτόπουλο ρολό γεμιστόΑγαπημένο, σπιτικό γεμιστό ρολό (περασμένο σε δίχτυ, όχι με επαγγελματικό τούμπι αλλά με απλό μπουκάλι νερού μίας χρήσης), με μπέικον και ρεγκάτο, με ροδοψημένες, τραγανές, ολόκληρες μπέιμπι πατατούλες και απολαυστικά μανιτάρια. Σίγουρη γευστική επιλογή!

1 κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο 1 ½ κιλού περίπου (καθαρό βάρος)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
λίγη μουστάρδα
7-8 λωρίδες μπέικον καπνιστό
150 γρ. ρεγκάτο καπνιστό σε ραβδάκια
ελαιόλαδο

1 κιλό πατατούλες baby ολόκληρες, ανακατεμένες σε μπολ με ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
500 γρ. μανιτάρια agaricus μαριναρισμένα για 2 ώρες σε ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι, και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια

1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το κοτόπουλο για ρολό, να το πλατύνει με σφυράκι και να διατηρήσει ανέπαφη όσο γίνεται την πέτσα του. 
Κοτόπουλο ρολό γεμιστό  Κοτόπουλο ρολό γεμιστό
2. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρια και ρίγανη, αλείφουμε με μουστάρδα, στρώνουμε τις λωρίδες μπέικον σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε στην άκρη το ρεγκάτο.  Τυλίγουμε σε ρολό μαζεύοντας τις άκρες του κρέατος προς τα μέσα.
Κοτόπουλο ρολό γεμιστό 
 Κοτόπουλο ρολό γεμιστό
3. Περνάμε με τούμπι για ρολό (διαμέτρου 12-14 εκ) σε δίχτυ κρέατος ή με λαδωμένο μπουκάλι νερού μίας χρήσης (περνάμε το δίχτυ, κόβουμε το μπουκάλι και περνάμε το ρολό). 
Κοτόπουλο ρολό γεμιστό  Κοτόπουλο ρολό γεμιστό
4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ρολό, προσθέτουμε τις πατατούλες και ψήνουμε σε πρ. φούρνο 180 ο C για 50΄. 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40΄ ακόμη (καλύπτουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 40΄).
5. Αφαιρούμε το δίχτυ, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα με μαρουλόφυλλα και φέτες λεμονιού.

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.