Καβούρια βραστά

Καβούρια βραστά

Από τους καλύτερους και εκλεκτότερους μεζέδες! Αγοράζουμε μόνο ζωντανά καβούρια. Πριν από οποιουδήποτε είδους μαγείρεμα πρέπει να βράσουν.
 
καβούρια
αλάτι
λαδολέμονο (2 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μέρος χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι) με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή μαγιονέζα
 
1. Βάζουμε τα καβούρια (αφού τα θανατώσουμε με γρήγορη μέθοδο Βίντεο με τον Gordon Ramsay: Βασιλικός κάβουρας), σε βραστό αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 12-20' , ανάλογα με το μέγεθος. Μόλις πάρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα είναι έτοιμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Αφαιρούμε τις δαγκάνες και τα ποδαράκια και σπάζουμε ελαφρά με καρυοθραύστη. Αναποδογυρίζουμε τα καβούρια και με μαχαιράκι ανοίγουμε το κάτω μέρος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους. Αφαιρούμε τα βράγχια.
3. Σερβίρουμε με λαδολέμονο (ανακινούμε δυνατά σε σέικερ) και μαϊντανό. Συνοδεύουμε με μπολ για πλύσιμο των δακτύλων.
 
Εναλλακτικά ξεχωρίζουμε το κρέας από το κέλυφος, προσέχοντας να μη χάσουμε το ζουμί τους, ξεψαχνίζουμε και τις δαγκάνες και σερβίρουμε με το ζουμί τους και μαγιονέζα ως ορεκτικό-σαλάτα ή κάνουμε σάλτσα για μακαρονάδα. 
 
Βράσιμο και καθάρισμα των καβουριών ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας
Καβουρομακαρονάδα ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας
Καβούρια: Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα iatronet.gr
Kαβούρια athinorama.gr
Γέμισε μπλε καβούρια από το Μεξικό ο Θερμαϊκός alphatv.gr
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.