Φιλέτο ψαριού en papillote

Φιλέτο ψαριού en papillote

Σαν δώρο, τυλιγμένο σε χαρτί. Ζουμερό, αρωματικό, υγιεινό και γκουρμέ. Με εστραγκόν, λάιμ, γλυκοπατάτα κτλ.
 
Για 2 μερίδες
 
500 γρ. φιλέτο ψαριού της αρεσκείας μας (μπακαλιάρο, λαβράκι κτλ.)
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 
2-3 μικρά καροτάκια κομμένα σε φέτες
λίγα κρεμμυδάκια πέρλα προαιρετικά
φρέσκο εστραγκόν 
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
λάιμ
χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο
λίγο αλεύρι και νερό, ως κόλλα
 
1. Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, τα καροτάκια, τα κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο, εστραγκόν ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρια.
2. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Φιλέτο ψαριού en papillote  Φιλέτο ψαριού en papillote  Φιλέτο ψαριού en papillote

3. Τοποθετούμε το χαρτί πάνω στο αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα λαχανικά και το φιλέτο. Προσθέτουμε φέτες λάιμ.

Φιλέτο ψαριού en papillote    Φιλέτο ψαριού en papillote

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό σε αραιό χυλό, αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού στο κέντρο και πιέζουμε να κολλήσουν. Τυλίγουμε κατόπιν μαζί με το αλουμινόχαρτο ως καραμέλα.
4. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.
5. Γαρνίρουμε με εστραγκόν και σερβίρουμε με λάιμ.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.