Σολομός με σπυρωτό πιλάφι

Σολομός με σπυρωτό πιλάφι

Γευστικές, τρυφερές ροζ σομόν μαριναρισμένες φέτες, στον φούρνο με φρέσκο θυμάρι και ρύζι με καλαμπόκι, αρακά και καρότο.
 
Μερίδες 4
4 φέτες φρέσκου σολομού (1½ κιλό περίπου)
αλάτι
φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
φρέσκο θυμάρι
χυμός λεμονιού
λίγο ελαιόλαδο
 
Για το ρύζι πιλάφι με καλαμπόκι, αρακά και καρότο (4 μερίδες):
ελαιόλαδο
½ κρεμμυδιού πολτοποιημένο
λίγο καλαμπόκι, λίγο αρακά και καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κούπα (225 γρ.) parboiled ή bonnet  
2½ κούπας ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών 
αλάτι, πιπέρι
 
1. Μαρινάρουμε τις φέτες σολομού με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρια και θυμάρι για 10' τουλάχιστον.
2. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθ. φούρνο 180°C (με αέρα) για 20’-25’.
3. Ετοιμάζουμε το πιλάφι: Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι, καλαμπόκι, αρακά και καρότο και τα σοτάρουμε για 2’-3’. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20’ περίπου με κλειστό καπάκι. 
Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10’ περίπου στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. 
4. Αφαιρούμε προσεκτικά με σπάτουλα τις φέτες σολομού, ρίχνουμε το πιλάφι στο ταψάκι και ανακατεύουμε καλά.

Σολομός με σπυρωτό πιλάφι  

Φορμάρουμε το ρύζι και σερβίρουμε με τον σολομό. Γαρνίρουμε με θυμάρι και συνοδεύουμε με λεμόνι.
 
Σημ.: Για χυλωμένο πιλάφι: Καρολίνα [1 μέρος προς 2½-3 για 15’], για λιγότερο χυλωμένο: Νυχάκι [1 μέρος προς 2½-3 για 12'], για σπυρωτό: Parboiled ή bonnet [1 μέρος προς 2½ για 15’-20’])  
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.