Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα βελουτέ

Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα βελουτέ

Αγαπημένη υφή και γεύση! Βελούδινη σούπα με φρέσκο μπακαλιάρο, γλυκές και αρωματικές γλυκοπατάτες , ζωηρό και δροσερό άρωμα μοσχολέμονου κτλ.
 
Μερίδες 4
 
1  φρέσκος μπακαλιάρος 700 γρ. περίπου
5 κούπες νερό
800 γρ γλυκοπατάτες κομμένες σε κομμάτια 
3 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
1½ κουταλάκι κόρν φλάουρ ή αλεύρι διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
αλάτι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
ελαιόλαδο
χυμό μοσχολέμονου (ή γλυκολέμονου ή λάιμ)
και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
 
1. Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε χοντρές φέτες, ρίχνουμε μοσχολέμονο και αλάτι και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο.
2. Βράζουμε τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το μείγμα κορν φλάουρ και το αλάτι με 5 κούπες νερό, για 5-8΄. 
3. Προσθέτουμε το ψάρι και σιγοβράζουμε για 10’.
4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για 5’.
5. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ψάρι. Αλέθουμε καλά με μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά.
6. Σερβίρουμε με χυμό μοσχολέμονου και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.
Αρχική Συνταγές α) Μαγειρικής α-3. Ψάρια-Θαλασσινά Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα βελουτέ