Κρέπες μεξικάνικες με κιμά

Κρέπες μεξικάνικες με κιμά

Εντσιλάδας με κόκκινα μεξικάνικα φασόλια και καυτερή σάλτσα με ντομάτα και κόκκινες πιπεριές.

12 κρέπες (δόση για 15 – 16 κρέπες):
3 αυγά
1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι
λίγο αλάτι 
1 ½ κουταλιά κονιάκ
3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη

Για το μείγμα κιμά:
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια
200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας
μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο

Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια
½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.)
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο

κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
Κρέπες μεξικάνικες με κιμά  Κρέπες μεξικάνικες με κιμά
1. Ετοιμάζουμε τις κρέπες:
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι, το κονιάκ και τη μαργαρίνη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 30΄.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι τεφάλ διαμέτρου 22 εκ. να κάψει. Ρίχμουμε μισό περίπου φλυτζανάκι του καφέ (60 ml) χυλό γέρνοντας το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει τον πάτο (πρέπει να ανακατεύουμε το μείγμα κάθε φορά που παίρνουμε μία ποσότητα από αυτό). Όταν η κρέπα ψηθεί τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Κρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμά  
3. Ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά βλ.: Σάλτσα ντομάτας με κιμά 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και μετά τον κιμά καλά. Σβήνουμε με το κρασί (περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ).
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξυλάκι κανέλας, τα μπαχάρια, το φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 45΄. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και τα φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
Κρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμά
4. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας, διπλώνουμε τις άκρες επάνω και στρώνουμε σε βουτυρωμένα σκεύη με τα οποία και θα τις σερβίρουμε (παραλληλόγραμμο ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης  29X18).
5. Βράζουμε τη σάλτσα 5΄ και περιχύνουμε τις κρέπες.
6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Κρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμάΚρέπες μεξικάνικες με κιμά  
7. Ψήνουμε στους 180°C για 30΄.

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.