Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη

Σπιτική πίτσα με εξαιρετική, πανεύκολη, γρήγορη ζύμη, χωρίς αναμονή φουσκώματος και delivery τέλος! Μπέικον, σαλάμι αέρος, μανιτάρια, ένταμ, ρεγκάτο και μοτσαρέλα.

Για μεγάλο ταψί κουζίνας (16 κομμάτια)

Για τη ζύμη:
600 γραμμ. αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ =20 γρ.=2 κουταλιές (2Χ15 ml) 
1 κουταλάκι αλάτι
½ κούπας περίπου γάλα
½ κούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γρ.), πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
ρίγανη
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

5-6 λωρίδες μπέικον
6-8 φέτες σαλάμι αέρος ή πεπερόνι
1 πιπεριά σε ροδέλες
3-4 μανιτάρια λευκά σε φέτες
150 γρ. ένταμ τριμμένο (για ελαστική υφή και απαλή, γλυκιά γεύση)
150 γρ. ρεγκάτο (για πικάντικη γεύση) και μοτσαρέλα (για γαλακτώδη, γεμάτη γεύση)

1. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τις άκρες των δαχτύλων μας.

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη  Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη

2. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, μετά λίγα τυριά, το μπέικον, το σαλάμι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη  Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη

3. Ψήνουμε σε πρ. φούρνο 200°C, με αντίσταση κάτω και αέρα, στο δεύτερο από κάτω ράφι, για 15-20΄ περίπου.

Σημ.: Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες τυλιγμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.