Ελιοτυροψωμάκια

Ελιοτυροψωμάκια

Στο πι και φι, ζεστά και λαχταριστά! Με φέτα, ελιές Καλαμών, σουσάμι, αρωματικό και πικάντικο μαυροκούκι (γνωστό και ως μαυροσούσαμο, αν και δεν είναι σουσάμι), λιναρόσπορους, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κτλ.
 
Για 8 ελιοτυροψωμάκια:
 
4 κούπες αλεύρι (500 γρ.) για όλες τις χρήσεις (μείγματος δηλαδή σκληρού και μαλακού σιταριού)
1 φακελάκι μπέικιν (2 ½ κουταλιάς)
αλάτι και λίγο πιπέρι
ρίγανη ή θυμάρι
½ κούπας ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα
¾ κούπας χλιαρό νερό
1 κούπα φέτα τριμμένη 
1 κούπα ελιές Καλαμών φέτες (100 περίπου γρ.)
Σουσάμι για το γαρνίρισμα, μυρωδάτο, πικάντικο μαυροκούκι, λιναρόσπορους, σπόρους παπαρούνας για ιδιαίτερη γεύση Αρωματικά φυτά-βότανα και μπαχαρικά, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κτλ. ή και καρύδια, φιστίκια Αίγινας κτλ.

ΕλιοτυροψωμάκιαΕλιοτυροψωμάκιαΕλιοτυροψωμάκια  

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε εγκλωβίζοντας μέσα στη ζύμη τη φέτα και τις ελιές (αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι).  
2. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πιέζουμε με τα δάχτυλα, λαδώνουμε την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σπόρος της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 180°C για 50’.

ΕλιοτυροψωμάκιαΕλιοτυροψωμάκιαΕλιοτυροψωμάκια   

Σημ.: Μπορούμε να προσθέσουμε λιαστές ντομάτες, πιπεριές, αλλαντικά κτλ.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.