Ιnspiration cocktail

Inspiration

Δημιουργική σύλληψη, μοναδικό κοκτέιλ του φίλου cocktailian bartender Δημήτρη «Η εκκίνηση του μαγικού ταξιδιού της δημιουργίας ξεκινά από την έμπνευση, αυτή την ακαθόριστη μαγική στιγμή που μπορεί να αλλάξει τα πάντα…» Λάιμ, Havana Club λευκό ρούμι και παλαιωμένο, Cointreau, τσάι με χυμό ροδιού κτλ. σε ένα γευστικά συναρπαστικό παιχνίδι ισορροπιών!
 
1 λάιμ σε 8 κομμάτια (τα 2 για το γαρνίρισμα)
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
20 ml χυμό λεμονιού
40 ml Havana Club λευκό ρούμι ή τριών ετών
20 ml Havana Club μαύρο, παλαιωμένο
20 ml Κουαντρό 
τριμμένο πάγο
παγωμένο τσάι με χυμό ροδιού ή χυμό ροδιού (καλύτερα)
 
1. Βάζουμε 6 κομμάτια λάιμ με τη ζάχαρη σε μεγάλο, γερό ποτήρι και πιέζουμε με μάντλερ (δεν πιέζουμε πολύ δυνατά, διότι θα απελευθερωθούν πικρά αιθέρια έλαια από τη φλούδα).
2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τα ρούμια, το Κουαντρό και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο το ποτήρι και ανακατεύουμε ώστε τα κομμάτια λάιμ να μην μείνουν στον πάτο του ποτηριού.
Συμπληρώνουμε το ποτήρι με παγωμένο τσάι με χυμό ροδιού ή χυμό ροδιού (καλύτερα), ρίχνοντάς το στο κέντρο του ποτού, σιγά-σιγά έτσι ώστε να πάρει το κοκτέιλ μας τριπλό χρωματισμό.
3. Γαρνίρουμε με λάιμ.

Inspiration  Inspiration

Σημ.: Η απόλαυση ενός κοκτέιλ ξεκινάει παρακολουθώντας την ανάμειξη, η γοητεία είναι στο χειρισμό, στο εξειδικευμένο ποτήρι, στην προσεκτική μέτρηση, στο γαρνίρισμα, στην παρουσίαση…
 
Cocktailian bartender: Δημήτρης Γκαραγκούνης 6973 245 209 
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.