Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

Φρουτένιος πειρασμός, με αίσθηση σπιτική και οικεία, σε λίγα μόνο λεπτά! Σαν γλυκό κουταλιού, με φρούτα «ζωντανά» (χωρίς ασβεστόνερο) αλλά και όσο πρέπει μελωμένα ώστε να λιώνουν στο στόμα. Χωρίς προσθήκη χρώματος, με ατόφια τη γεύση και το άρωμα των φρούτων. Cherry love!
 
1.250 γρ. κεράσια γερά, σφιχτά καλής ποιότητας 
1 κιλό ζάχαρη ειδική για μαρμελάδα (με πηκτίνη φρούτων και μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ)

Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

1. Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.

Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια
Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια
Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

2. Σιγοβράζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη (105°) για 4' ανακατεύοντας ελαφρά. Στο τέλος αφαιρούμε τον αφρό (ο αέρας του αφρού μουχλιάζει τη μαρμελάδα).
3. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η μαρμελάδα, κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα 5-6 φορές, για να φουσκώσουν τα κεράσια.

Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

4. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα (τα βουτάμε 5' μέσα σε νερό που βράζει και αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν, επάνω σε απορροφητικό χαρτί), γεμίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. Σκεπάζουμε όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς και φυλάμε στο ψυγείο. Έτσι η μαρμελάδα διατηρείται 1 χρόνο.

Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια  Μαρμελάδα με ολόκληρα κεράσια

 
Σημ. 1: Αποφεύγουμε να φτιάχνουμε περισσότερα από 2 κιλά μαρμελάδας κάθε φορά.
Σημ. 2: Για να καταλάβουμε αν έδεσε η μαρμελάδα: Παίρνουμε λίγη με ένα κουτάλι και το γέρνουμε. Πρέπει να σχηματίζονται 2 μεγάλες σταγόνες που ενώνονται και πέφτουν μαζί, αφήνοντας το κουτάλι καθαρό.
 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.