Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο

Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο

Με σπιράλ από ρολό παντεσπανιού με μερέντα, φυστικοβούτυρο, σαντιγί, σοκολάτα και φουντούκια. Ευπαρουσίαστο, ιδιαίτερο και θεσπέσιο! Κάτι ανάμεσα σε παγωτό και μους.
 
Για το παντεσπάνι βουτύρου:
4 αυγά χωρισμένα
½ κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν
⅛ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι βανίλια 
¼ κούπας βούτυρο λιωμένο
500 γρ. μερέντα, ζεσταμένη ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων
 
Για το σεμιφρέντο:
500 ml γάλα 
1 κούπα και ½ κούπας ζάχαρη
600 γρ. φυστικοβούτυρο
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα (⅓ κούπας περίπου)
500 γρ. κρέμα γάλακτος 
 
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι ρολό:
1. Χτυπάμε τ’ ασπράδια στο μίξερ, να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν ένα-ένα τα κροκάδια. Σταματάμε το μίξερ κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, κοσκινίζοντά τα επάνω από το μπολ μ’ ένα σουρωτήρι. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο κουταλιά-κουταλιά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 30Χ40 στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
2. Ψήνουμε στους 180°C 15’ να ροδίσει ελαφρά.
3. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αναποδογυρίζουμε επάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.
Ξεκολλάμε το χαρτί και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό, ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, μαζί με την πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
4. Ξετυλίγουμε με προσοχή, απλώνουμε τη μερέντα και ξανατυλίγουμε απαλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
 
Ετοιμάζουμε το σεμιφρέντο:
1. Βράζουμε το γάλα με 1 κούπα ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και διαλύουμε μέσα το φυστικοβούτυρο και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά. 
2. Βράζουμε ½ κούπας νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη (½ κούπας). Μόλις πάρει βράση το σιρόπι αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα φουντούκια και τοποθετούμε στο ψυγείο κι αυτό το μείγμα, να παγώσει αρκετά.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του φυστικοβουτύρου ανακατεύοντας ελαφρά.
 
Συνθέτουμε την τούρτα: 

Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο  Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο

1. Στρώνουμε πλαστική μεμβράνη σε μπολ χωρητικότητας 14 κουπών έτσι ώστε να περισσεύει.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες λεπτότερες από ένα δάχτυλο και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του. 

Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο  Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο

2. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα φυστικοβουτύρου, το μείγμα σοκολάτας και την υπόλοιπη κρέμα.
3. Καλύπτουμε με γεμιστά σπιράλ παντεσπανιού. Διπλώνουμε τη μεμβράνη που περισσεύει και τοποθετούμε στον καταψύκτη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε την μπόμπα σε πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, αφήνουμε για 20΄περίπου και σερβίρουμε με τυλιγμένη κορδέλα στη βάση της. 
Διατηρούμε το γλυκό στον καταψύκτη (κομμένο σε κομμάτια).
 
Σημ.: Εναλλακτικά μπορούμε να κρατήσουμε το μισό μείγμα φυστικοβουτύρου, πριν το ανακατέψουμε με τη σαντιγί και να το προσθέσουμε πριν το μείγμα σοκολάτας.

Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο

 
Άδεια Creative Commons Tο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών και κειμένων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Προστατεύονται από την άδεια Creative Commons - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 .Δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία και έγκριση του ιδιοκτήτη.
Αρχική Συνταγές β) Ζαχαροπλαστικής β-10. Παγωτά Μπόμπα σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο